Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Akciós termékek

Ár 15 000 Ft
Készleten
Ár 750 Ft
Készleten

Legnépszerűbbek

Ár 750 Ft
Készleten
Ár 15 000 Ft
Készleten
Ár 750 Ft
Készleten

»
Mézek

A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, s szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Rendkívül magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. Az enzimtartalma adja a legértékesebb részét a méznek! Sajnos 40 °C hőmérsékleten megindul a lebomlásuk. A modern világunkban létfontosságú, mert alig van már élelmiszer amiből az emberi szervezet pótolhatná ezt a létfontosságú anyagot a szervezet és a sejtek működéséhez.

Kisgyermekeknek egy, de inkább másfél éves korig nem ajánlatos a fogyasztása. Pollen érzékenyek először kis adaggal próbálkozzanak, és amennyiben nem jelentkezik allergiás tünet, fogyaszthatják nyugodtan, vagy keressenek kimondottan pollenszegény mézfajtákat, például akácmézet

A méz kristályosodása természetes folyamat, sajnos kevesen tudják, hogy egyes mézfajták (repce-, hárs-, napraforgó-, vegyes virágméz) kristályosodását mi idézi elő. Semmiképpen sem a "gyári" cukortartalom, ellenkezőleg, a legértékesebb szőlőcukor (glükóz) magasabb aránya miatt következik be a kristályosodás. Értékéből ez által nem veszít, egyes esetekben (krémméz előállításánál, torokgyulladásnál) kimondottan előnyös tulajdonság.

Y2U0MTU2Nj